Gasdepå - Air Liquide

Gasdepå Falkenberg Air Liquide Gas

Carlsson & Co AB är gasdepå för Air Liquide Gas AB i Falkenberg och lagerhåller ett komplett sortiment av hyrflaskor på industrigaser och livsmedelsgaser. 

Air Liquide ett världsomspännande industrigasföretag
Air Liquide är världsledande inom gaser, teknik och tjänster för industri och sjukvård. Företaget finns representerat i 80 länder, har 50 000 medarbetare och går i spetsen när det gäller utveckling av gaser, utrustning och tillämpningar.

Hyrflaskor

EXELTOP - avancerad inbyggd tvåstegsregulator
EXELTOP är en avancerad inbyggd tvåstegsregulator och efterföljaren till vår bästsäljare ALTOP. Air Liquide har utvecklat EXELTOP för dig som svetsar. Air Liquide ledande teknologi och samlade expertis har lett fram till en unik lösning med ett antal fördelar:

  • Stabilt gasflöde tack vare den inbyggda tvåstegsregulatorn.
  • Snabb och säker anslutning varje gång. Snabbkopplingsanslutning till alla gaser.
  • Användarvänlig design, nyutvecklad on/off-spak och nytt graderat vred.
  • Hållbar med ergonomisk och tålig flaskhuv.

ALTOP – klar att svetsa på 15 sekunder
ALTOP har inbyggd innehållsmätare, så du slipper returnera halvfyllda flaskor och du har full koll på innehållsmängden under ditt arbete. Reduktionsventilen är också inbyggd, som du alltså själv inte behöver underhålla. Den smarta on – off spaken tillsammans med snabbkopplingen gör att du snabbt är igång med att svetsa. ALTOP flaskan finns på de mest vanligast industrigaser.

SMARTOP – en snabb och säker lösning
SMARTOP är till dig, som önskar att använda en separat regulator.
SMARTOP har precis som ALTOP en on – off - spak och är dessutom utrustad med restgasventil samt flödesbegränsare samt visar konstant innehållet i flaskan. SMARTOP flaskan finns på de flesta industrigaser.

Air Liquide ALbee

Köpflaskor

Carlsson & Co AB är återförsäljare för Air Liquide ALbee 11-liters och 5-liters köpflaskor.

Air Liquide Gas AB är den enda gasleverantören på den svenska marknaden som kan erbjuda kunderna en modern köpflaska som är utrustad med:

  • Inbyggd innehållsmätare
  • Inbyggd regulator med flödesreglage
  • Tydligt On/Off reglage
  • Smart snabbkoppling för enkel hantering


ALbee flaskan är en perfekt lösning för hobbysvetsare, hemmafixare, lantbrukare och mindre verkstäder som vill ha tillgång till gas men vill slippa hyreskostnaderna för en gasflaska som bara används ibland. Det betyder att kunden enbart betalar för påfyllningen av gasen och slipper på så sätt hyreskostnaderna, vilket gör lösningen prisvärd. 

Air Liquide tar emot 5-liters köpflaskor från alla gasbolag på den svenska marknaden om kunden vill byta upp sig till en modern ALbee köpflaska.


ALbee flaskan finns i följande gassorter:
 

Namn: Gas: Användningsområde:
Weld Argon Argon TIG/MIG-svetsning
ArgonMix Argonblandning MAG-svetsning
Flame Oxygen Oxygen Svetsning och skärning
Flame Acetylen Acetylen Svetsning och skärning
Cool Nitrogen Nitrogen HVAC-applikationer mm
Fly Helium Helium Ballonggas


 
Mer information finns på www.airliquide.se